Ağrılı çiftçiler 11 ay önce ektikleri tohumların hasadını yapmaya başladılar.
Geçen yıl Eylül ayında toprağı sürüp tohum atan köylünün, çiftçinin, aylar süren emeğinin karşılığını alacağı, ürünü kaldırdığı vakittir, hasat zamanı. Mevsim geldiğinde, coşku ve sevinçle, bağlara, yaylalara, hasat için gerekli hazırlıkları yapmak üzere, gidilir, yerleşilir.
Traktörün biçtiği buğdayları, pale denilen işçiler ellerindeki dirgenlerle yığınlar haline getirir, arkalarından gelen tırmıkçılar ise yerdeki buğday başaklarını toplarlar.
Ağrılı çiftçiler de kollarını sıvayarak 11 aydır verdikleri emeğin karşılığını alabilmek için yoğun geçecek zaman dilimine heyecanla girdiler. Bu yılın verimli olduğunu belirten çiftçilerden Hikmet Adıgüzel, devletin taban fiyatlarını yükseltmesinin kendilerinin avantajına olacağını söyleyerek şöyle konuştu, "Geçen yıl Eylül ayında toprağımızı sürdük ardından tohumlarımızı ektik. Şimdi ise hasta zamanı. Aradan 10-11 ay geçince emeğimizin karşılığını almak için ekinimizi biçiyoruz. Harman makinesi ile patosumuzu yapacağız. Geçim kaynağımızda bu olduğu için uğraşımızı veriyoruz. Bu yılda verim iyi şuan bir sıkıntı yok. Gübre masrafları yüksek. Devlet yetkilileri bu konuda öncülük yapmaları gerekiyor. Taban fiyatları yükselip gübre fiyatları düşürülse bizim için daha iyi olacak. Gübre desteği de artırılsa iyi çok güzel olur. Bu bölgelerimizde de sanayi olmadığı için geçim kaynağı ya hayvancılık yada çiftçiliktir. Çiftçinin de ürünü gerekli değeri görmedi mi tabi sıkıntı oluyor."