31 Mayıs 2016 Salı 01:43
Ağrı'da 'Türkiye Ve Dünyada Yükseköğretim Ve İstihdam' Konulu Konferans Verildi

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, "Türkiye ve Dünyada Yükseköğretim ve İstihdam" konulu konferans verdi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa; Rektör Vekili Prof. Dr. Yücel Ünal, fakülte dekanları, akademik ve idari personel katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, istihdamda yükseköğretimin önemini anlattı.

Son on yılda Yükseköğretimdeki öğrenci sayısının 2 buçuk kat arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, söyle konuştu: "Yeni kurulan devlet üniversitelerinin yanı sıra vakıf üniversitelerinin sayısındaki artışla birlikte, ülkemizde üniversite sayısı iki yüze yaklaştı. Buna istinaden akademisyen dağılımına baktığımızda profesör ve yardımcı doçent sayısının makul düzeyde olduğunu ancak doçentlik kadrosunun düşük olduğunu söyleyebiliriz. Bunun en önemli nedeni ise ne yazık ki yabancı dil sınavı. Bu konu ile ilgili de en kısa zamanda önerilerimizi ÖSYM'ye sunmayı planlıyoruz."

"Pek istemediğimiz bir durum olsa da Açık Öğretim Fakültelerinin yılda sekiz yüz bine yakın öğrenci mezun etmesi de işsizlik açısından bir sorun teşkil etmekte." diyen Prof. Dr. Çavuşoğlu, "Bu konuda yapılan yeni düzenleme ile 140 olan sınav barajı 150'ye çıkarıldı. Bu uygulamanın sonuçlarını önümüzdeki yıllarda hep beraber göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Ülkemizdeki işsizlik sorununa da değinen Prof. Dr. Çavuşoğlu, üniversiteyi bitiren mezunların sadece onda birinin devlette iş bulabildiğini dolayısıyla mezunların kendilerine yeni alternatifler bulması gerektiğini, ilerleyen süreçte üniversite mezunu olmayanların iş bulma şansı dahi olmayacağını belirtti.

Konferans soru ve cevaplarla sona erdi.

 

 

Son Güncelleme: 31.05.2016 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.