26 Haziran 2024 Çarşamba 22:57
İHH Ağrı’dan Gazze’ye un yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen “Filistin Acil Yardım” kampanyası çerçevesinde, Ağrı'dan Gazze'ye 1 TIR (25 Ton) un gönderildi.

Ağrı İHH Eleşkirt Temsilciliği tarafından bağışçıların desteğiyle “Ağrı’dan Gazze’ye Un Yardımı” sloganıyla başlatılan çalışmayla 1 Tır ekmeklik un toplandı. Eleşkirt’te düzenlenen törende konuşan Ağrı İHH Başkanı Kerem Engin; “ Maalesef 8 aydan fazladır tüm dünyanın gözleri önünde yakın tarihin en aşağılık soykırımı işleniyor. İşgalci katil İsrail hiçbir hukuk tanımadan en barbar şekilde katliamlar yapıyor. Bizler de elimizin ve dilimizin yettiği her alanda bu zulme karşı durmaya mazlum Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Ağrı İHH olarak şimdiye kadar Ağrı'dan Gazze'ye derneğimiz tarafından ulaştırılan ayni ve nakdi toplam yardım 7 milyon liraya ulaştı. Geçen hafta idrak ettiğimiz Kurban Bayramı vesilesi ile Gazze özelinde kurban bağışımız, elhamdülillah duyarlı Ağrı halkının destekleriyle bereketli geçti.  Toplamda 127 kurban bağışı alan derneğimiz, şimdi de 25 tonluk un yardımını da bölgeye ulaştırmak üzere bugün göndereceğiz.” şeklinde ifade etti.

Engin, özellikle ekmek sıkıntısı çeken Gazzeli kardeşlerimizin bu sıkıntısını bir nebze olsa giderebilmek için hayırsever kardeşlerimizin destekleriyle un çalışmamızı devam ettireceğiz inşallah. Bu yüzden önümüzdeki günlerde birkaç tır un yardımı daha toplayıp göndermeyi hedeflediklerini belirtirken, gönderilen tırdaki desteği sağlayan bağışçılara teşekkür etti.

Eleşkirt İHH Temsilcisi M. Sadık Yami’de Gazze'deki insani krize dikkat çekerek; “Oradaki insanlara yardım etmek sadece müslümanların değil, tüm insanların sorumluluğudur. Bu sorumluluğu paylaşıp, oradaki insanlara destek olmalıyız. Bu yardımı toplamamıza destek veren Eleşkirt’in duyarlı halkına çok teşekkür ederiz. Allah hepsinin hayrını kabul etsin. Gazze için ayni ve nakdi yardım çalışmamız devam ediyor desteklerini bekliyoruz. ” dedi. Yapılan dua sonrasında yardım tırı gemiye yüklenmek üzere İHH Hatay Reyhanlı lojistik merkezine doğru yola çıkarıldı.

Bağış için iletişim numarası: 0532 794 83 64 

Bir Çuval (25 Kg.) Un: 350 TL.

Ağrı İnsani Yardım Derneği 

TR05 0001 5001 5800 7315 6454 71

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.