16 Eylül 2024 Pazartesi 09:01
Prof. Dr. KARABULUT, Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu’nda Öğrenci Uygulama Laboratuvarı Açılışını Yaptı

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Üniversitemiz Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu bünyesinde kurulan ve öğrencilerin teorik bilgilerini pratik uygulamalarla pekiştirmelerine imkân sağlayacak olan Öğrenci Uygulama Laboratuvarının açılışını gerçekleştirdi.

Laboratuvarın açılışına, Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcıları, Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu Müdürü, Eleşkirt Meslek Yüksekokulu Müdürü, akademisyenler ve idari personel katıldı.

Açılış töreninde konuşan Prof. Dr. KARABULUT, yüksekokul bünyesinde kurulan laboratuvarda öğrencilerin anatomiden fizyolojiye, beslenme bilimlerinden hayvan sağlığına kadar geniş bir yelpazede uygulama yapabileceklerini belirtti.

Prof. Dr. KARABULUT, bu laboratuvarın gerek MYO Laborant ve Veteriner Sağlık Programı öğrencileri için gerekse de mezun olduktan sonra Ziraat Mühendisi unvanını alan Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin temel bilimlerdeki mesleki becerilerini geliştirmelerine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Prof. Dr. KARABULUT, laboratuvarın açılmasında emeği bulunan herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.