Ağrı Haber

Ağrı'lı Yazılım Mühendisi Hüseyin Demir Milli Drone Savar Tasarladı

Ağrı

Geçtiğimiz hafta Jandarma Genel Komutanı Orgenaral Yaşar Güler tarafından da kabul edilen ve içlerinde Ağrı'lı Yazılım Mühendisi Hüseyin DEMİR'inde olduğu Harp Arge mühendisleri burada drone savar ile ilgili brifing verdiler.

Harp Arge'den büyük atılım

Yazılım ve savunma sanayisi alanında çalışmalarını sürdüren HARP ARGE'nin tasarladığı Drone Savar silahı büyük ilgi gördü.

Geçtiğimiz hafta Jandarma Genel Komutanı Orgenaral Yaşar Güler tarafından da kabul edilen Harp Arge mühendisleri burada drone savar ile ilgili brifing verdiler.

Dünya genelinde sadece 4 ülkenin üretebildiği Drone Savarı Türkiye'de ise 100 yerli yazılım ve mühendislik kullanan Harp Arge üretmeyi başardı.

Yerli "drone savara" 5 ülke talip

Türkiye'nin ilk elektromanyetik drone silahını üreten ve ihracatına başlayan Harp Arge, yeni yatırımla performansını daha da artırmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin ilk elektromanyetik drone silahını üreten ve ihracatına başlayan Harp Arge, yeni yatırımla performansını daha da artırmaya hazırlanıyor.

Ağrı'lı Yazılımcı Hüseyin Demir robotik alanlarına yoğunlaştı

Aslen Ağrılı olan ve Torbalı'da yaşayan Yazılım Mühendisi Hüseyin Demir’in de bünyesinde bulunduğu, geçen yıl kurulan Harp Arge, savunma sanayisinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olduğu değerlendirilen insansız sistemler ve bu sistemlerin önlemleri, elektronik harp ve robotik alanlarına yoğunlaştı.

Geçen yıl kurulan Harp Arge, savunma sanayisinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olduğu değerlendirilen insansız sistemler ve bu sistemlerin önlemleri, elektronik harp ve robotik alanlarına yoğunlaştı. Şirket, geçen sürede söz konusu teknolojilerin erişilebilir hale getirilmesi, yaygınlaştırılması ve kullanılmasına yönelik çalışmalar yaptı.

Türkiye'de ilk defa Harp Arge tarafından üretilen Drone Savar Silahı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılıyor. Drone Savar, saldırı amacıyla kullanılabilecek dronelara karşı etkin önleme yapabilecek özellikler taşıyor. Harp Arge'nin öz kaynaklarıyla geliştirdiği Drone Savar, Azerbaycan ordusunun zorlu testlerinin ardından bu ülkeye ihraç edildi.

"Drone sayısının 2 katı drone silahı olacak"

Her gün askeri birliklerimiz yasa dışı kullanımlarla taciz edilmektedir. Fırat Kalkanı Harekatında dahi DEAŞ drone ile bombalı saldırıda bulunarak 3 askerimizi yaralamıştır. Tüm bu olaylar Drone Savar Silahı'nın ne kadar önemli bir teknoloji olduğunu gözler önüne sermektedir." dedi.

Drone Savar'ın Türkiye'de özel sektör olarak sadece Harp Arge tarafından üretildiği ve aynı amaçla kullanılan ürünlerden 3 kat daha ekonomik ve 4 kat daha mobil bir sistem geliştirdiklerini ifade edildi.

SADAT AŞ ve HARP ARGE'nin genel koordinatörü Sabri Balaman ise şirketin geçen sürede söz konusu teknolojilerin erişilebilir hale getirilmesi, yaygınlaştırılması ve kullanılmasına yönelik çalışmalar yaptığını belirtti.

Türkiye’de ilk defa Harp Arge tarafından üretilen Drone Savar Silahı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılıyor. Drone Savar, saldırı amacıyla kullanılabilecek drone’lara karşı etkin önleme yapabilecek özellikler taşıyor.

 

 

 

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.