Minecraft yasağıyla dünya basının gündemine oturduğumuz son günlerde Kalkınma Bakanlığı ilginç bir rapor yayımladı. Rapora göre Türkiye 100 milyar dolara varan oyun sektöründen hakkına düşen payı almak istiyor.
Farklı oyunlara getirilen çeşitli yasaklarla gündeme oturan ülkemiz, Fatih Projesi kapmasında oyun sektörüne yönelmeyi planlıyor. Oyun odaklı temel eğitimlerle başlayacak olan proje, farklı iş sahalarının da dahil edilmesiyle beraber genişleyecek. Bu sektörün 2 milyar dolarlık dilimini elinde tutmak isteyen ülkemizde, piyasaya çıkacak olan oyunlar sağlık, eğitim ve savunma gibi daha birçok sektörde aktif rol oynayacak.
Genç nüfusun büyük çoğunluğun zamanını oyunların başında geçirdiği sonucuna varan Kalkınma Bakanlığı, diğer ülkelerin yaptığı oyunlarda vakit geçirmektense kendi yapacağımız oyunların temelini hazırlamamız gerektiği ve bunun için genç beyinlere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Dijital Oyun Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Füsun Nebil, “Oyun pazarında ‘ciddi oyun’ adı verilen yeni bir akım var. İş dünyasında ve eğitimde artık oyunlaştırma akımı var. Bir şirkette işe başlayan eleman oyunla eğitim alıyor. İlkokul öğrencileri harfleri oyunlarla öğreniyor. Hatta AB de bu alanı destekleme projesi kapsamına aldı” diyerek projenin hız kazanması gerektiğini belirti.