Ağrı Haber

Garanti 'Kadın Girişimciliği'nin 10. Yılını Kutluyor

Gündem

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere:- "Sürekli yenilediğimiz araştırmalar ve sahada edindiğimiz tecrübeyle önümüzdeki dönemde de kadın girişimcilerimizin yoluna ışık tutmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz"

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, kadın girişimcileri desteklemek ve farkındalık yaratmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarının 10. yılını kutluyor.

Garanti Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, kadın girişimciliğinin,Türkiye ekonomisi için en önemli itici güçlerden biri olduğu inancıyla 2006'da yola çıkan banka, bugüne kadar hayata geçirdiği birçok projeyle "kadın bankacılığı" faaliyetlerinin öncülüğünü üstleniyor.

Kadınların girişimci olmasının önündeki engelleri kaldırmayı ve kadın girişimcileri güçlendirmeyi hedefleyen banka, faaliyetlerini "finansman sağlama", "cesaretlendirme", "eğitim" ve "yeni pazarlara açılma" başlıkları altında ele alıyor.

Söz konusu faaliyetlerin bir parçası olarak bankanın kadın girişimciliği çalışmaları hakkında 33. Kadın Girişimci Buluşması düzenlendi.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, çalışma hayatında yer alan kadınların ekonomik açıdan güçlenirken aile içindeki konumunun da iyileştiğine işaret etti.

Çalışan kadınların aile içi karar verme gücünün, kendine duyduğu güvenin ve toplumsal saygınlığının arttığına dikkati çeken Karadere, şunları kaydetti:

"Biz de Garanti Bankası olarak, bu farkındalıkla kadın girişimcileri odağına aldığımız ve onları daha da güçlendirmek üzere çıktığımız bu zorlu yolda, 10. yılımızı kutlamaktan gurur duyuyoruz. Bu 10 sene boyunca, tanık olduğumuz tüm hikayelerin ortak noktasında, kadın girişimciliğinin önündeki başlıca engellerden birinin aile ve toplumsal baskı olduğunu söyleyebilirim. Ancak, iş hayatına atılan kadın girişimciler, çevresindekilerin 'yapamazsın' telkinlerine rağmen yoktan var ediyor, kendinden çok başkalarını düşünüyor, çevresini geliştiriyor ve engel tanımıyor. İşte sırf bu nedenle, sektörden bağımsız olarak tüm kurumların, tüm bireylerin farkındalıkla hareket etmesi, omuz omuza çalışması ve bu konuda bir sorumluluk üstlenmesi gerektiğine gönülden inanıyoruz."

Karadere, konuyu ilk gündeme getiren ve farkındalık yaratarak birçok kuruma örnek bir banka olmanın bilinciyle, ilk günkü heyecanlarından daha da güçlü bir motivasyonla çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Kadın girişimciler açısından finansmanı doğru kullanmak, üretime çevirmek ve istihdama katkı sağlamak için yol göstermenin finansman sağlamaktan daha önemli olduğunu vurgulayan Karadere, "Sürekli yenilediğimiz araştırmalar ve sahada edindiğimiz tecrübeyle önümüzdeki dönemde de kadın girişimcilerimizin yoluna ışık tutmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." ifadesini kullandı.


- "Kadın Girişimci Buluşmaları ile Anadolu'ya açıldık"


Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar ise Garanti Bankası ile uzun süredir iş birliği içinde olduklarını aktararak, Kadın Girişimci Buluşmaları ile ülke çapında daha fazla kadına ulaşmak, kadının finansa erişimini kolaylaştırmak ve yaşanılan zorluklara etkin çözüm üretebilmek için Anadolu'ya açıldıklarını anlattı.

Kırklareli'nin, Türkiye'de en yüksek istihdam ve iş gücüne katılma oranına ulaşan iller bölgesinde yer aldığını vurgulayan Oktar, "Kırklareli, güçlü ve üretken bir nüfusu, insan kaynağı olarak barındırıyor. İnanıyoruz ki toplantımız sonrası bölgedeki kadın girişimciler işlerini büyütecek imkanlar yakalayacak ve daha fazla insanın, daha fazla kadının istihdama katılmasına da katkı sunacak." değerlendirmelerini yaptı.

Kadın girişimcilere 10 yılda 3 milyar liradan fazla kredi desteği sunan Garanti Bankası, KAGİDER ve Ekonomist dergisi iş birliğiyle 10 yıldır gerçekleştirdiği Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması aracılığıyla 31 bine yakın kadına ilham verici hikayelerini anlatma fırsatını sundu.

Banka, 2008'den bu yana KAGİDER'le düzenlediği Kadın Girişimci Buluşmaları sayesinde 6 binden fazla kadın girişimcinin kişisel gelişimine destek oldu.

Ayrıca, 2012'de Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'yle (BÜYEM) başlattığı "Kadın Girişimci Yönetici Okulu" projesiyle de Garanti Bankası bin 500'den fazla kadının işlerini daha iyi yönetebilecek bilgi ve beceriler kazanmasını sağladı.

Banka, 'Kadın KOBİ'lere hizmet veren bankaları bir araya getiren ve Garanti'nin desteğini uluslararası bir boyuta taşıyan Global Banking Alliance For Women'ın da üyeleri arasında yer alıyor.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.