Ağrı Haber

Kız Kardeşim Projesi

Gündem

Proje kapsamında Adana'da eğitime katılan 141 kadına sertifika verildi

 Coca Cola Türkiye ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) iş birliğiyle kadınların toplum içinde daha aktif rol almalarını ve ekonomiye katılımlarını desteklemeyi amaçlayan Kız Kardeşim Projesi kapsamında Adana'da eğitimini tamamlayan 141 kadına sertifika verildi.

Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Adana Ticaret Odasında düzenlenen törende, eğitimin ele alınması gereken en önemli konuların arasında yer aldığını belirterek, "Bu anlamda kadınlarımızın ekonomik hayata katılımını artırmayı amaçlayan eğitimler veren Kız Kardeşim projesinin önem taşıdığına inanıyoruz.” dedi.

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Teknik Direktörü Canan Kestane de 2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadını güçlendirme hedefiyle yola çıkan Coca-Cola’nın Türkiye’de yeni bir projeyi hayata geçirmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Coca-Cola olarak projeyle Adanalı kadınlara finansal okur yazarlıktan etkili konuşmaya kadar farklı alanlarda yetkinlik kazandıracak eğitimler verilmesine destek olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Kestane, "Kız Kardeşim projesiyle çıktığımız yola Kayseri, Malatya, Gaziantep, Trabzon, İzmir ve Adana’nın ardından Sakarya’da devam ederek Türkiye’nin dört bir yanındaki kadınlara ulaşacağız. Kadınlarımızı dinleyerek, onların ihtiyaçlarına göre bilgi ve yetkinlik kazanmalarına destek olmanın heyecanı içindeyiz.” diye konuştu.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de kadınların toplumdaki yeri ve etkinliğinin mutlaka artırılması gerektiğini belirtti.

Kadınların yakın zamana kadar çocuk doğuran, büyüten ve evi idare kişi olarak tanımlanırken demokratik gelişmeler, hızlı toplumsal değişmeler, sanayileşmeye bağlı olarak çeşitlenen mesleklerin kadını ev hayatından iş hayatına çektiğini ve ekonominin vazgeçilmez parçası konumuna getirdiğini ifade eden Menevşe, şöyle devam etti:

"Adana Ticaret Odası olarak, TOBB bünyesinde oluşturulan Kadın Girişimciler Kurulunun kentimizde örgütlenmesi ve etkin hale getirilmesi için her türlü katkıyı sağladık. Kadınlarımızın ekonomideki etkinliklerinin artırılmasına yönelik Oda olarak düzenlediğimiz girişimcilik eğitimleriyle kadınlarımızı ekonominin içerisine çektik ve bunda da önemli bir başarı elde ettik. Kız Kardeşim Projesi’ni de gerek TOBB, gerekse ATO olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların bir tamamlayıcısı olarak görüyor; projenin fikir aşaması da dahil olmak üzere hayata geçirilip uygulanmasına katkı sağlayan, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum."

BÜYEM Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Direktörü Işıl Keskin Şahan da toplam 30 saat süren eğitimlerde katılımcıların kişisel gelişim yolculukları için bir başlangıç noktası olma niteliği taşıdığını kaydetti.

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Nilcan Onatça Aygün de böylesi projeleri, kadınların ekonomiye katılımlarının önünü açmaya yönelik çalışmaları desteklemekten mutluluk duyduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından sertifika almaya hak kazanan 141 kadına belgeleri verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.