Mitsubishi Electric'in "e-F@ctory" uygulaması, 2015 Frost & Sullivan Güneydoğu Asya Etkinleştirici Teknoloji Ödülünü aldı.
Mitsubishi Electric'ten yapılan açıklamaya göre şirketin "e-F@ctory" konsepti, Frost & Sullivan tarafından Singapur'da düzenlenen törende "En İyi Uygulama Ödülleri" kapsamında "2015 Frost & Sullivan Güneydoğu Asya Etkinleştirici Teknoloji Ödülü'ne layık görüldü.
Mitsubishi Electric Corporation'ın Fabrika Otomasyon Sistemleri Başkan Yardımcısı Masayuki Yamamoto, söz konusu ödülü Frost & Sullivan Başkan Yardımcı Ravi Krishnaswamy'den aldı.
Açıklamada yer alan bilgilere göre Frost & Sullivan Başkanı David Frigstad, ödül töreninde yaptığı konuşmada, etkinleştirici teknoloji liderliğine erişmenin hiç kolay bir iş olmadığını bildirdi.
Bu işin fikri mülkiyet açısından zorlukların arttığı bir ortamda, yenilikçiliğin zorluğuna ek olarak, bugünün rekabet yoğunluğu, talep dalgalanmaları ve ekonomik belirsizlikler yüzünden daha da zor bir iş haline geldiğini aktaran Frigstad, "Bu anlamda Frost & Sullivan, Mitsubishi Electric'in e-F@ctory konseptini, genel protokol ve ağları kullanarak fabrika otomasyon ekipmanını tamamen entegre edebilme becerisi sebebiyle ödüllendirdi" ifadelerini kullandı.
Frost & Sullivan Kıdemli Araştırma Analisti Krishnan Ramanathan ise Mitsubishi Electric'in "e-F@ctory" konseptinin şirket çapında görünürlük sağlamak açısından mükemmel bir çözüm olarak görüldüğünü dile getirdi.
Açıklamada yer alan bilgilere göre son yıllarda bilgi teknolojileri, 3 boyutlu baskı, simülasyon, modelleme ve ileri fabrika otomasyonunun birleşim süreciyle birlikte üretimde dördüncü sanayi devrimine girildi.Bu noktada "e-F@ctory" konsepti çok daha önemli bir hale gelirken, bu platformun temelinde Programlanabilir Akıllı Kontrol Cihazları (PLCler), İnsan Makine Arayüzleri (HMIlar), robotlar ve kumandalar yer alıyor.
Bu sistemler, İmalat Yürütme Sistemleri (MES) ve kurumsal uygulamalar için ideal hale gelecek şekilde bilgi teknolojileri sistemlerine bağlanmak için ilgili donanım bileşenleri ile birleştiriliyor. "e-F@ctory", geniş uygulama sahasında ölçeklendirilebilir bir etkinleştirici teknoloji olduğu için, örnekler belirli bir sektör veya bölgeyle sınırlı değil. Daha şimdiden pek çok model fabrika kurulumu ile yüzlerce müşteri kurulumunun tamamlandığı kaydedildi.
Mitsubishi Electric'in "e-F@ctory" konsepti; otomotiv, ambalaj, gıda ve ilaç gibi birçok sanayinin üretim aşamasında kullanılan dijital fabrika ürünlerini, mekanik, elektronik ve yazılım hizmetleri bir arada yani mekatronik biçimde sunuyor. "e-F@ctory" konseptinde, fabrika otomasyon alanındaki robotlar dahil tüm yeni nesil ürünler internette haberleşebiliyor. Böylece üretim hatlarını kişisel bazı ihtiyaçlara göre optimize ederek pazardaki rekabet koşullarına ayak uydurmak hiç olmadığı kadar kolaylaşıyor.
Yönetimden üretim katına kadar tüm fabrika katmanlarını optimize etmek için ileri teknoloji kullanan ve üretimde çok ciddi maliyet tasarrufu sağlayan "e-F@ctory", küresel rekabette bir adım önde olmayı sağlıyor.
-Intel, 9 milyon dolar tasarruf etti
Açıklamada verilen bilgilere göre, Mitsubishi Electric ile bir fabrikayı yeni endüstri evresindeki tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde kurmak ve kurmadan önce bir sanal fabrika oluşturarak ortaya çıkacak fabrikayı ve üretimi test etmek mümkün oluyor.
Örneğin, Mitsubishi Electric ve Intel, Intel'in Malezya'da bulunan üretim tesisinde ortak bir pilot programa imza attılar. Buna göre söz konusu pilot program sayesinde, arızalar önceden fark edilerek arıza gerçekleşmeden müdahale edilmesi mümkün hale geldi. Pilot program; yüksek verimlilik, önleyici bakım faaliyetleri olanağı, düşük aksam arıza oranı, düşük maliyet ve kusursuz uyum ile sonuçlandı. Tüm bu sonuçlar Intel'in yaklaşık 9 milyon dolar tasarruf etmesini sağladı.