Ağrı Haber

Otokar Comvex 2016'ya 15 Aracıyla Katıldı

Gündem

Otokar'dan yapılan açıklamaya göre şirket, ticari araç sektöründeki yeni ürün ve teknolojilerin ilk kez görücüye çıktığı Comvex İstanbul 2016'ya geniş ürün yelpazesi ile katıldı.

 Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Comvex İstanbul 2016'da Euro 6 motorlu yeni otobüsleri ile Türkiye'de ilk olan bir çok ürünü sergiledi.

Otokar'dan yapılan açıklamaya göre şirket, ticari araç sektöründeki yeni ürün ve teknolojilerin ilk kez görücüye çıktığı Comvex İstanbul 2016'ya geniş ürün yelpazesi ile katıldı.

Euro 6 motorlu otobüslerini ziyaretçilerle buluşturan Otokar, fuarda otobüsün yanı sıra semi-treyler ve hafif kamyon segmentlerinde yer alan 15 aracını da sergiliyor. Türkiye'nin ilk trene yüklenebilir frigorifik semi treyleri Huckepack Iceliner ile Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra da fuarda yer alıyor.

Otokar, otobüs için ayırdığı alanda şehir içi ve servis/turizm segmentine hitap eden yeni Euro 6 motorlu otobüslerinin yanı sıra 2012 yılında geliştirdiği Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsü Doruk Electra'yı ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı ESHOT (Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs) Genel Müdürlüğünün 100 adet körüklü otobüs alımı ihalesini geçen günlerde kazanan Otokar, yeni KENT LF Körüklü otobüsünü de Comvex'te sergiliyor.

Treyler alanında Türkiye'nin ilk huckepack frigorifik semi-treylerini ziyaretçilerle buluşturan Otokar, lojistik sektörüne yönelik geliştirdiği ADR'li tanker ve platfom semi-treyler araçlarını da fuarda görücüye çıkardı.

Otokar standında ayrıca düşük yakıt tüketimi, güçlü motor gücü ile dikkati çeken 8,5 tonluk Otokar Atlas kamyonları da yerini aldı.

 

- Iceliner, yakıt ve nakliye maliyetlerinde avantaj sunuyor

 

Toplamda geçen yıl 3 bin 531 adet otobüs ve küçük otobüs üretimine imza atan Otokar, Türkiye'de 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan Euro 6 Emisyonlu Motorlu Araçlar Yönetmeliği doğrultusunda geliştirdiği yeni otobüslerini Türkiye pazarına sundu.

Güvenlik konusundaki regülasyonlar doğrultusunda Otokar Ar-Ge merkezi bünyesinde projelendirilen "Gelişmiş Acil Durum Fren Sistemi" ve "Şerit Değiştirme İkaz Sistemi"ne sahip Otokar otobüsleri de Comvex'te görülebilecek araçlar arasında yerini aldı.

Uluslararası nakliye ve intermodal taşımacılıkta karayolu, demiryolu ve denizyolunun karma bir şekilde kullanılmasını sağlayan yarı römork taşıma modeli, giderek daha fazla tercih ediliyor. Otokar, zaman ve hız kazandıran, aynı zamanda egzoz emisyon salınımını azaltan bu çevreci yöntem için bir ilke imza attı. Şirket, bu taşımacılık modeline uygun olarak frigorifik treylerde Code XL ve Huckepack sertifikasına sahip Türkiye'nin ilk yerli üreticisi oldu.

Otokar'ın Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirdiği yeni "Iceliner" semi-treyler, huckepack özelliği sayesinde özel tasarım dingil ve süspansiyon sistemine sahip bulunuyor.

Iceliner, her iki yanında bulunan ikişer adet UIC595-6 ve EN 130044 standartlarına uygun şekilde tasarlanmış ve işaretlendirilmiş yükleme aparatları sayesinde P 400 CODE e/f/g/i kodlarındaki özel trenlere özel vinçler sayesinde kolaylıkla ve güvenli bir şekilde yüklenebiliyor. Araç aynı zamanda sektörün en düşük ısı iletim katsayısına sahip ürünlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Iceliner, trenlerde ulaşılan yüksek hızlara direnç gösterebilen sertifikalı üst yapısı sayesinde daha güvenli taşımacılık vadediyor, sahip olduğu EN 12642 CODE XL Yük Emniyeti Sertifikası ile taşınan yükün daha emniyetli taşınmasını, kaza anlarında yükün dağılmasını, çevreye ve yüke minimum zarar gelmesini sağlıyor.

Yakıt ve nakliye maliyetlerinde ciddi avantajlar sunan Iceliner, hem ATP hem de HACCP hijyen sertifikasıyla da ön plana çıkıyor.

 

- İlk elektrikle çalışan otobüsü Doruk Electra'nın test aracı da fuarda

 

Otokar, fuarda 2012 yılında geliştirdiği Türkiye'nin ilk elektrikle çalışan otobüsü Doruk Electra'nın İstanbul, Antalya, İzmir gibi 11 farklı ilde denenmiş, 33 bin 900 kilometre yapmış olan test aracını sergiliyor.

Doruk Electra daha temiz bir çevre, daha sessiz bir trafik, daha düşük işletme maliyetleri ve daha yüksek verimlilik vadediyor.

6-8 saatte tam şarj olabilen araç, ideal şartlarda tam şarj ile 280 kilometre mesafe kat edebiliyor. Yoğun şehir içi trafiğinde, yolcu sayısının çok olduğu saatlerde dahi akü ömrünü koruyarak yüzde 80 kapasite ile 170 kilometre menzil sunan Doruk Electra, harici bir şarj altyapısına ihtiyaç duymuyor.

Sanayi tipi 3 faz elektriğin olduğu her yerde şarj edilebilen, uluslararası güvenlik sertifikasyonu olan ECE R100-01 yönetmeliğine sahip araç, çarpışma, yanma ve kısa devre gibi durumlarda çevresine zarar vermeyen yüksek güvenlikli Lityum Demir Magnezyum Fosfat teknolojisini de üzerinde barındırıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.