Ağrı Haber

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Ayasofya'da

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Ayasofya#039;da
Gündem

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Ayasofya Müzesinde. Çipras'ın ziyaretinde İki Ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için atılacak adımlar konuşulmuştu.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Ayasofya'da.

iki ülke arasında yaşanan gerginlikler ilişkin de konular gündeme gelmiş ve bu konuya ilişkin mesajlar verilmiştir.

Akşam saatlerinde Ankara'daki temaslarını tamamladıktan sonra İstanbul'a gelen Yunanistan başbakanı Aleksis Çipras, bugün de ilk durağa Ayasofya Müzesi'ni ziyaret oldu.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü büyükelçi İbrahim kalın bizzat kendisi Ayasofya'nın tarihini Aleksis Çipras'a anlatıyor.

Dünyanın 8. Harikası olarak gösterilen Ayasofya Müzesi 6. yüzyılda Romalılar tarafından da dünyanın 8. Harikası olarak nitelendirilmiştir. Ayasofya Müzesi'nde zaman zaman tadilatlar gerçekleştiriyor devam eden tadilatlarla ilgili de kısa bilgi veriyorsa ve özel olarak tarihi ile ilgili geçmiş yüzyıllara dayanan tarihi ile ilgili özel olarak bilgiler veriyor.

Bu ziyaretinde yine Aleksis Çipras'a Yunan Başkonsolosluğu ve İstanbul İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz'da eşlik ediyor.

Sıradaki Haber