Ağrı Haber

Tekstil atölyesi Hakkarili kadınların umudu oldu

Gündem

Hakkari'de 50 kadının istihdam edildiği tekstil atölyesinde üretilen tişörtler, Avrupa ve Arap ülkelerine ihraç ediliyor- Atölye sahibi Çatal:- "Çözüm Süreci ile istihdamı fazla olan tekstil atölyelerinin Hakkari'de çoğalmasını umut ediyor ve iş adamların

HAKKARİ - Hakkari'de açılan tekstil atölyesi sayesinde bugüne kadar üretimin içinde yer almayan kadınlar, iş sahibi oldu.

Hakkarili girişimci İsmail Çatal tarafından Biçer Mahallesi'nde açılan tekstil atölyesi, kentteki işsiz kadınların ekonomiye katılmalarını ve üretimin içinde yer alarak sosyalleşmelerini sağladı.

Kent merkezi ve köylerde yaşayan 50 kadına istihdam sağlanan atölyede üretilen tişörtler, yurtiçi ile bazı Avrupa ve Arap ülkelerine pazarlanıyor.

Atölye sahibi İsmail Çatal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atölyede çalışan kadınların İstanbul'dan getirilen ustalar tarafından eğitime alındığını belirterek, verilen eğitimin ardından üretime geçtiklerini söyledi.

Üretilen tekstil ürünlerinin yurtiçinin yanı sıra İtalya, İspanya, Almanya gibi Avrupa ülkeleri ile Mısır ve Fas gibi Arap ülkelerine ihraç edildiğini anlatan Çatal, günde yaklaşık bin 600 tişört ürettiklerini ifade etti.

Çatal, desteklenmeleri halinde atölyelerini daha da büyüterek ürettikleri ürünleri markalaştırıp komşu ülkeler Irak ve İran'a da ihraç etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

İşsizlik oranının en yüksek olduğu illerden Hakkari'de yatırım yapmanın önemine değinen Çatal, ülkedeki iş adamlarını da kente yatırım yapmaya davet etti.

Çatal, "38 yıldır Hakkari'de esnaflık yapıyorum. Daha önce terzilik yapıyordum şimdi de bu mesleği devam ettirmeye çalışıyorum. Burada ürettiğimiz tişörtler İstanbul'a buradan da yurtiçi ve yurtdışına ihraç ediliyor. Çözüm Süreci ile istihdamı fazla olan tekstil atölyelerinin Hakkari'de çoğalmasını umut ediyor ve iş adamlarını ilimize yatırım yapmaya bekliyoruz" diye konuştu.

Fabrikada çalışan kadınlardan Aynur Sever ise Hakkari Üniversitesinde giyim ve moda tasarım bölümünde okuduğunu, tekstil atölyesi sayesinde mesleğini uygulama alanı bulduğunu ifade etti.

Sever, "Burada çalışarak hem mesleğimi öğreniyor hem de okul harçlığımı çıkarıyorum. Ayrıca aile bütçemize de katkı sunuyoruz. Hakkari'de böyle iş imkanlarının olması güzel. İnşallah ileriki zamanlarda burada daha büyük firmalar açılır ve daha güzel iş imkanları sağlanır" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.