Ağrı Haber

Yumurta Nakli Nedir?Nasıl Yapılır

Sağlık

Sonrasında donöre yapılacak yumurta çatlama iğnesinin ardından yaklaşık 36 saat sonrasında yumurtalar toplanacaktır. Donörün görevi ise burada sonlanacaktır.

 

 

Yumurta Nakli Nasıl Yapılır?

Çalışma hayatında olan, dolayısıyla evlenme ve çocuk sahibi olma sürecini erteleyen ya da genetik faktörler de dahil, birçok farklı sebepten ötürü yumurtaları istenilen kalitede gelişmeyen kadınlar çocuk sahibi olmak istedikleri zaman ciddi anlamda zorluk yaşarlar. 

Yumurta Nakli Nasıl Yapılır?

Çalışma hayatında olan, dolayısıyla evlenme ve çocuk sahibi olma sürecini erteleyen ya da genetik faktörler de dahil, birçok farklı sebepten ötürü yumurtaları istenilen kalitede gelişmeyen kadınlar çocuk sahibi olmak istedikleri zaman ciddi anlamda zorluk yaşarlar. Bu gibi durumları yaşayan kadınlarda, standart tüp bebek tedavileri de istenilen sonuçları vermeyecektir. Tükenen yumurta hücreleri yenilenmediğinden ve var olan yumurtalar da her gün daha da azaldığından, vakit kaybetmeden, mutlaka yumurta nakli ve donör işlemleri düşünülmelidir.

1984 yılında, ilk kez John Buster’in gerçekleştirmiş olduğu yumurta nakli ve donör işlemleri ile, anne olmak isteyen, ancak yumurta hücresi yetersiz olan kadınlar, sağlıklı donör yumurtaları ile gebe kalabilmekteler. Bu tedavi yöntemi ile tüp bebek tedavisi yaptırmayı planlayan çiftler, yıllardır, Dr. Firdevs ve Mucize Ekip sayesinde kolayca çocuk sahibi olabiliyorlar. %85’ten daha yüksek oranlarla gerçekleştirdikleri bu tedavi sayesinde, Dr. Firdevs ve ekibi, isimlerini tüp bebek dünyasına altın harflerle yazdırmış durumdadır.

Yumurta Nakli Kimler için Uygundur?

İlerlemiş olan yaşından ötürü ya da menopoz durumunda olan, çalışma yaşamının getirmiş olduğu yoğunluk ve kariyer planlarından ötürü gebeliği erteleyenler, genetik mirastan dolayı yumurta üretimi yetersiz olan kadınlar yumurta nakli yani yumurta donasyonu için uygundur. Bu kadınlarla birlikte, Turner Sendromu gibi, doğuştan üremesi ile alakalı sorunu olan ya da kendinde kalıtımsal genetik hastalık sahibi olanlar da bu işlemi sorunsuzca yaptırabilirler. 

Yumurta Nakli ve Donor Seçimi

Kadınların yumurta nakli ve donör konusunda akıllarına takılan noktaların başında donörün özellikleri ve kalıtsal bir hastalık taşıyıp taşımadığı gelmektedir. Kıbrıs Tüp Bebek Merkezinde yapılacak olan yumurta nakli işlemi öncesinde donörler birçok farklı testlerden geçmek ve belirli kriterlere uymak zorundadır. Var olan bu kriterlerden bir tanesi bile yerine getirilemiyorsa, kişi asla yumurta donörü olarak kabul edilmez. Yumurta donörünün taşımış olduğu hastalıklar, psikolojik ya da fiziki olan durumu, bağışıklık sistemi gibi birçok farklı konuda ayrıntılı incelemeler yapılmaktadır. Dolayısıyla çiftler, akıllarında hiçbir sorun işareti kalmadan merkezimizde bu işlemi yaptırmakta ve sağlıklı bebeklerine kavuşmaktadırlar..

Yumurta nakli işlemi için öncelikli olarak çiftlere göre en uygun olan yumurta donörü hazırlanacak ve donörden yumurtalar toplanacaktır. Sonrasında ise baba adayından spermler alınacak ve özel laboratuvarlarımızda dölleme işlemi gerçekleştirilecektir. Sağlıklı bir embriyonun oluşması sağlandıktan sonra oluşan embriyo anne adayına nakledilecek ve böylece gebelik elde edilecektir. Normalde tüp bebek tedavisinde uygulamaların büyük bir kısmı anne adayına yapılır. Yumurta naklinin yapılacağı durumlarda ise uygulamalar donöre yapılacaktır. Sonrasında donöre yapılacak yumurta çatlama iğnesinin ardından yaklaşık 36 saat sonrasında yumurtalar toplanacaktır. Donörün görevi ise burada sonlanacaktır. Bu sürecin sonunda, anne adayı için ise rahmi embriyo transferine ve hamileliğine hazırlayacak ilaçların kullanılmasına başlanır. Embriyoların anneye transferi sonrasında da tedavi tamamlanacak, anne adayı başarılı bir şekilde hamile kalacaktır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.