Ağrı Haber

Samsung Galaxy S7 iPhone 6S Karşılaştırma

Teknoloji

Samsung Galaxy S7 mi daha iyi yoksa iPhone 6S mi? İki durumun da özellikleri birbirinden farklı. Ekran boyutları ve incelikleri hemen hemen aynı, kamera konusunda da aralarında açık ara bir fark yok.

Samsung Galaxy S7 ile iPhone 6Si karşılaştırıyoruz. Samsung Galaxy S7 iPhone 6S Karşılaştırma İnceleme Hangisi Daha İyi. Bakalım hangi telefon daha iyi özelliklere sahip. Samsung Galaxy S7 mi daha iyi iPhone 6S mi?Samsung Galaxy S7 ile iPhone 6S arasında ki özellik farklarını haber başlığımızın altında detaylı bir şekilde görüntüleyebileceksiniz.Birçok kullanıcı android işlemcili telefon kullanır, kimi ise Appleın iOS işletim sistemini sever. Teknoloji dünyasının dev rekabetini gözler önüne seriyoruz. Samsung Galaxy S7 ve Apple iPhone 6Si yani iki ezeli rakibi karşılaştırıyoruz. Samsung Galaxy S7 mi daha iyi yoksa iPhone 6S mi? Acaba hangisinin özellikleri daha iyi Galaxy S7 ile 6Si arasında ki farklar neler bakalım. Samsung Galaxy S7 mi daha iyi özelliklere sahip yoksa iPhone 6S mi daha iyi, hangisi daha kullanışlı ve hangi cihaz bir adım önde bu başlık altında bulabileceksiniz.

SAMSUNG GALAXY S7 İLE iPHONE 6S ARASINDAKİ FARKLAR


SAMSUNG GALAXY S7 İLE IPHONE6S ARASINDAKİ TASARIM FARKI

Samsung Galaxy S7 ile iPhone 6S arasında boyut olarak pek farklılık yok. Hemen hemen iki telefonda aynı ölçülere sahip, kullanışı zarif ve ele yatkın cihazlar. Samsung Galaxy S7 boyutu142.4 x 69.6 x 7.9mmdir. iPhone 6S ise 138.3 x 67.1 x 7.1 mm ölçülerine sahiptir. Samsung Galaxy S7nin iPhone 6Se göre 0.2mm daha ince olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy S7, 5.1 inç boyutunda olduğu için, 4.7 inçlik iPhone 6se göre doğal olarak daha büyük bir görünüme sahiptir. Tabi elinize aldığınız vakit pek farklılık göremiyorsunuz. İkisi de avcunuzun içine aynı ölçüde sığıyor.

Samsung Galaxy S7 ile kamera çıkıntısını düzeltmiş gözüküyor. iPhone 6S modelinde ise kamera çıkıntısı çoğu zaman pek de hoş karşılanmıyor ve telefona güzel bir görünüm sağlamıyor.

iPhone 6S kamera 12 Megapiksel iSight 4K video çekebiliyor ve görüntü kalitesi 2160p kaliteye kadar çıkabiliyor. Samsung Galaxy S7 de ise durum 12 Megapiksel kamera f/1.7 değerinde arka ve 5 megapiksel ön kamera bulunuyor. iPhone 6Sin de ön kamerası yani selfielerinizi çekebileceğiniz ön kameranın çözünürlüğü ise 5 megapixel. Görüldüğü gibi Samsung Galaxy S7 ve iPhone 6S arasında ki kamera özellikleri ve çekim gücü hemen hemen aynı.

SAMSUNG GALAXY S7 VE iPHONE 6S RAM VE İŞLEMCİSİNİN FARKLARI

Samsung Galaxy S7 işletim sistemi bakımından Exynos 8890 işletim sistemini kullanıyor ve yonga setini tercih ediyor. iPhone 6S ise dünyanın en iyi ve en hızlı işletim sistemini yani Apple A9 yonga setini kullanıyor. Android işletim sistemiyle RAM konusunda Samsung rakiplerine göre biraz geride kaldı. Şu an ki Samsung Galaxy S7 modelinde 4GB RAM bulunuyor. Samsung yetkilileri bu sefer bu konuya oldukça önem vermiş. iPhone 6S iOS sayesinde 2 GB ram kullanıyor ve bu cihaza yetiyor. Arada 2 GB ram farkı var fakat bu durumda Samsung Galaxy S7yi bir adım önde sayamayız.

SAMSUNG GALAXY S7 İLE iPHONE 6S ARASINDAKİ KAMERA FARKI

Samsung Galaxy S7 cihazında 12 Megapiksel çözünürlüğünde 1 µm piksel büyüklüğünde Britcell kameraya yer veriyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan etkinlikte Galaxy S7 kamerasının düşük ışıkta bile net fotoğraflar çektiği söylendi. Bu konu Samsung severleri şimdiden heyecanlandırmaya başladı bile. Samsung Galaxy S7 üzerinde ayrıca düşük ışıkta dahi daha aydınlık ve net kareler sağlayan, bir akıllı telefonda ilk kez yer alan Çift Piksel (Dual Pixel) kamera da bulunuyor. Apple iPhone 6Sin kamera çözünürlüğü 12 Megapiksel ve 1.22 µm piksel büyüklüğünde ve f/2.2 olarak biliniyor. Bu durumda Samsung Galaxy S7nin kamerası iPhone 6Se göre bir adım önde.

SAMSUNG GALAXY S7 İLE iPHONE6S EKRAN KARŞILAŞTIRMALARI

Samsung Galaxy S7 ekran boyutu 5.1 inç büyüklüğünde 1440 x 2560 piksel çözünürlüğünde ve Super Amoled ekrana sahiptir. iPhone 6S ekran boyutu ise 4.7 inç ölçülerinde ve 750 x 1334 piksel çözünürlüğüne sahip. Galaxy S7 ekranı 567 PPI derinde iken iPhone 6s ekranı 326 PPI değerinde. Bu durum kafanızı karıştırmasın. Samsung Galaxy S7, Corning Gorilla Glass 5 ile teknolojisi ile korunuyor. iPhone 6S ekranı ise güçlendirilmiş iON cam ile korunmaktadır. Corning Gorilla Glassın iON cam teknolojisine göre daha iyi olduğunu söyleyebilirsiniz. Ekran karşılaştırması ve dayanıklılığı konusunda Samsung Galaxy S7yi bir adım önde görebiliriz.

SAMSUNG GALAXY S7 İLE iPHONE 6S BATARYA DURUMLARI

Samsung Galaxy S7 bataryası 3.000 mAh gücüne sahip. Bu batarya gücü dakikalar içerisinde %80 şarj dolumu gerçekleştirebiliyor. iPhone 6S batarya gücü 1715 mAh seviyesinde. Açıkça görüyoruz ki şarj konusunda da Samsung Galaxy S7, iPhone 6S ile arasında uçurumlar var. Samsung Galaxy S7 bir adım önde duruyor.

SAMSUNG GALAXY S7 İLE iPHONE 6S GENEL KARŞILAŞTIRMA

Samsung Galaxy S7 mi daha iyi yoksa iPhone 6S mi? İki durumun da özellikleri birbirinden farklı. Ekran boyutları ve incelikleri hemen hemen aynı, kamera konusunda da aralarında açık ara bir fark yok. iPhone 6S, Samsung Galaxy S7 cihazına göre daha önce satışa çıkarıldı. Biri, android işletim sistemine sahip diğeri ise iOS, tabi özellikler bakımından ve yeni bir cihaz olduğu için Samsung Galaxy S7 bir adım önde bulunuyor. Samsung Galaxy S7 iPhone 6S arasında ki fark da Samsung bir adım önde. Ayrıca Samsung Galaxy S7 Micro SD kartı sayesinde hafızasını yükseltebiliyorsunuz. Siz tercihinizi hangisinden kullanırsınız?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.