Atatürk Üniversitesi'nde, Araştırma Hastanesine farklı ülke ve 11 ilden gelen hasta refakatçilerinin geceleri konaklamalarını sağlamak amacıyla hastane oteli ve Dişçilik Fakültesinin ek hizmet binası açıldı.
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Oteli önünde düzenlenen törende konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, refakatçilerin hasta yakınlarını beklerken yaşadığı sıkıntılara dikkati çekti.
Altıparmak, yaz aylarında refakatçilerin bir nebze olsun idare edebildiğini ama kış aylarında duvar diplerinde naylonların altında insanların kaldıklarını gördüğünü belirterek, "Öyle üzüldüm ki anlatamam. Ondan sonra karşılaştığım her belediye başkanına mutlaka refakatçiler için ucuz yerler yapın diye ısrarla söylüyordum. İlk yapanlardan biri de Altındağ Belediye Başkanımız oldu." dedi.
Yapılan yatırımlarla bu durumun ortadan kalktığını ve konforun yükseldiğini Altıparmak, şunları kaydetti:
"Önceden hastaya, öğrenciye imkan sağlanıyordu, refakatçi unutuluyordu. Bu anlamda da eksiklik giderilemiyordu. Son dönemde bütün illerde giderildi. Burada da çok sorunumuz yoktu ama özellikle bölge hastanesi olması hasebiyle dışarıdan gelenler zorlanıyordu. Allah razı olsun, rektör hocam göreve geldiği günden beri takip ettiğimiz kadarıyla hem fiziki mekanları iyileştirmede hem eğitim kalitesini artırmada, hem de öğretim üyelerinin moral ve motivasyonlarını yüksek tutup, hizmet vermesi Erzurum'un kalitesini artırdı."
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Araştırma Hastanesinin her geçen yıl geliştiğini söyledi.
En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Koçak, "Bugün yapılan hizmetin, hasta ve hasta yakınına yapılan hizmetin daha farklı olduğunu düşünüyorum. 2008 yılında iki ayrı hastanede beş buçuk kilometre mesafede hizmet verirken bugün 165 bin metrekare alanı olan kompleks bir alanda hizmet veriyoruz." ifadelerini kullandı.
- "Tamamı öz kaynaklardan 20 milyon liralık yatırım yaptık"
Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necip Becit de hastanesinin 1996 yılından beri bölgeye hizmet veren önemli bir kurum olduğunu söyledi.
Becit, 100 hastaya hizmet veren mevcut üniteye yoğun talep ve yetersizlikten dolayı ihtiyaç olan 200 hasta kapasiteli yeni ayaktan hasta kemoterapi ünitesinin açılışını gerçekleştirdiklerini anlatarak, "Sağlık turizmi kapsamında ve il dışından gelen hasta ve yakınlarının konaklama ihtiyaçlarının giderilememesi, gerek ayaktan tedavi hizmeti sunduğumuz başvuru günü işlemlerini neticelendiremediğimiz hastalarımız gerekse yatarak tedavi hizmetlerini sunduğumuz hasta ve refakatçilerinin mağduriyetine neden olmaktaydı. Bu da, insanlarımızın hastane yakınında kişisel ihtiyaçlarını giderebileceği ve konaklayabileceği hasta oteli ihtiyacını doğurmuştu." diye konuştu.
Tesislere tamamının öz kaynaklardan 20 milyon lira harcadıklarını belirten Becit, 35 oda, 76 yatak kapasitesiyle konaklama problemi olan hasta ve hasta yakınlarına otel olarak hizmet verileceğini sözlerine ekledi.
Açılış törenine, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, dernek temsilcileri ve hastane çalışanları katıldı.