Ticaretin yanı sıra turizmin de hareketleneceği havasını hissettiklerini ifade eden Şahin, İran ile yapılacak olan turizm ve ticaretin geliştirilmesiyle birlikte bölgedeki illerin Türkiye’deki iddialı iller arasında yer alabileceğini belirtti.
Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) olarak bölge ekonomisine katkı sunmak amacıyla bölgede turizm ve ticareti geliştirmeye çalıştıklarını kaydeden Şahin, "7 Haziran seçimleri ve arifesinde istenmeyen olaylardan dolayı maalesef İran ile aramızdaki kapılar kapatılmıştı. Ancak 1 Kasım seçimlerinin hemen sonrasında çıkan sonuçlar neticesinde kapılar tekrardan açılmış olup, 2 Kasım itibarıyla TATSO heyeti olarak İran’a bir heyet gönderdik" diye konuştu.
İran ile yapılacak çalışmaların ilk ayağını turizm alanında yaptıklarını hatırlatan Şahin, Van piyasasına sürekli gelen İranlıları, Tatvan ve Bitlis turizmine de kazandırmayı amaçladıklarını aktardı.
Ayrıca Van’da büyük bir kalkınma hamlesi yaşatan bavul ticaretinin belli bir kısmını da Bitlis ve Tatvan üzerinden yapmayı amaçladıklarını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:
"Türkiye ile İran arasında sınır kapıları aracılığıyla yıllık yapılan ticaret miktarı 30 milyon dolara ulaşmış bulunmaktadır. Biz de Bitlis ve Tatvan olarak özellikle turizm alt yapılarına yapmış olduğumuz yatırımların karşılığını alabilmemiz anlamında yatırımı gerçekleştiren bütün tüccarlar ve üyelerimizle birlikte bu yatırımları Tatvan’a getirmeye hazır olduğumuzu, turizm alt yapımızla bu pastadan pay almak istediğimizi belirtmek istiyorum. Perşembe günleri İran’dan gelen yolcu trenleri de bulunmaktadır. Bu da turizmimize önemli bir katkı sunmaktadır. Gelen turistlerin Bitlis veya Tatvan’da bir gece bile olsa konaklamalarını yaptırabilirsek turizm ve bavul ticaretini ilimize kazandırmış olacağız. Turlar anlamında da alt yapımız hazır. Ama tur düzenleyebilmek için sadece bir eksiğimiz kaldı. O eksiğimizde Tatvan’da yapılacak olan ve bütün etüt çalışması tamamlanmış havaalanının ivedilikle yapılmasıdır."