26 Temmuz 2017 Çarşamba 16:19
2040'tan İtibaren Dizel ve Benzinli Araçlara Yasak Geliyor

Fosil yakıtların er ya da geç tükeneceği; bu tüketim hızıyla dünyada yaklaşık 50 yıllık petrolün kaldığı çoğu kişi tarafından biliyor. Bu nedenle petrol ile elektriği bir arada kullanan hibrit otomobil, elektrikli otomobil ve hidrojen ile çalışan otomobil gibi alternatifler üretiliyor.

İşte bu nedenle Norveç ve Almanya gibi ülkeler, gelecek adına oldukça isabetli bir adım atmıştı. Norveç’te 2025, Almanya’da ise 2030 yılı itibarıyla benzinli ve dizel araçların satışı yasaklanacak. Böylece sürücüler alternatif yakıtla çalışan araçlara yönelmek zorunda kalacak.

Avrupa’da bu anlamda bir adım da İngiltere’den geldi. İngiltere, 2040 yılından itibaren fosil yakıtlarla çalışan araçların (kamyonet dahil) satışını yasaklamayı planlıyor. İngiliz otoriteler yasağın nedeni olarak ise düşen hava kalitesini gösteriyor. Hava kirliliği, ülkede en büyük çevresel risk olarak görülüyor ve bunun önüne geçilmesi için akaryakıtla çalışan otomobillerin yasaklanması hedefleniyor.

3,9 milyar dolar bütçeli değişim hareketi, belediye otobüslerinin dahi değişmesini içeriyor. Fakat şimdiden planla alakalı iki farklı görüş oluştu bile. Greenpeace gibi sivil toplum kuruluşları, temiz hava bölgeleri ve yerel kirliliği gidermek için ayrılan fonun yeterli olmadığını ve tarihin çok ileri olduğunu savunuyor. Bu alanda yatırım yapan şirketler ise tarihin yakın olduğunu ve hazırlıkların yetişemeyebileceğini belirtiyor.

Fakat karşıt görüşlere rağmen İngiliz yetkililerin kararı değişmeyecek gibi görünüyor. Ülkede 2040 itibarıyla benzinli ve dizel araç satışları yasaklanacak.

Son Güncelleme: 26.07.2017 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.