Kıdem tazminatı konusunun yıllardan beri tartışıldığını, bundan işçi kesiminin de işveren kesiminin de memnun olmadığını anlatan Elvan, "Burada memnun olmayan iki taraf var. Demek ki ortada bir sorun var. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Bir noktada inşallah hem işçi kesimini hem de işveren kesimini buluşturacağız" dedi.
Kamuda çalışanlar dışındaki işçi kesiminin kıdem tazminatını alamamaktan şikayetçi olduğunu belirten Elvan, işveren tarafının da bu konuda ciddi şikayetleri bulunduğunu aktardı. İş mahkemeleri konusunda da ciddi şikayetler bulunduğuna işaret eden Elvan, bu kapsamda iş mahkemelerine yönelik düzenleme yapılacağını bildirdi. İş gücüne katılım oranındaki yüksek artışa rağmen işsizlik oranının mevcut seviyelerde seyretmesinin önemli olduğunu anlatan Elvan, çalışma hayatına ilişkin temel bazı yapısal sorunların bulunduğunu, bunların başında da eğitim-iş gücü ilişkisinin geldiğini söyledi. Elvan, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Siz piyasanın ihtiyaç duyduğu alanlarda insan yetiştirebiliyor musunuz? Arz ve talep dengesinin son derece sağlıklı oluşması gerekiyor. Öyle alanlar var ki çok sayıda A dalında mühendis olmuş ama ülkenin ciddi bir ihtiyacı yok. Yine de üniversitelerimiz habire o alanda mühendis yetiştiriyor. Öğretmen ihtiyacımız belli ama üniversitelerin yetiştirdiği öğretmen sayısına veya eğitim fakültelerinin yetiştirdiği mezun sayısına baktığımızda bizim ihtiyacımızın çok üzerinde. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde arz ile talep arasındaki dengeyi sağlayıcıyı düzenleme yapacağız. Bu, yapısal sorunlarımızdan ve mutlaka düzeltmemiz gerekiyor."
Piyasa gözetimi ve denetimi konusunda da ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getiren Elvan, "Bu konuya da bir neşter vurulması mutlaka gerekiyor. Piyasa gözetimi ve denetimi hususunda ciddi eksikliklerimiz var. Belki onu tek bir şemsiye altında toplayan bir mekanizmayı oluşturmayı da düşünüyoruz" dedi.