27 Mayıs 2016 Cuma 11:58
'Bilgi Toplumu Olmak Her Zamankinden Daha Önemli'

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, "En önemli değerin 'bilgi' olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Sahip olduğu bilgiyi doğru işleyen bireylerin, toplumların, şirketlerin ve ülkelerin fark yarattığı bir dünyadayız. O nedenle bilgi toplumu olmak da her zamankinden çok daha önemli hale gelmiş durumda" dedi

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ve Turkcell iş birliğiyle kurulan Bilgi Toplumu Enstitüsü tarafından düzenlenen, bilişim güvenliği ve bilişimde geleceğe ilişkin potansiyel tehlikelerin ele alındığı toplantı bilişim uzmanı ve "Gelecek Suçlar" adlı kitabıyla NY Times Best Seller listesine giren yazar Marc Goodman'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının ev sahipliğini TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz yaptı. İlker Kuruöz, TBV ile kurdukları enstitü ile bilişim sektörünün pek çok boyutunu ele almayı hedeflediklerini belirterek, gelecekte bilişim dünyasını bekleyen çok büyük gerçekler olduğunu söyledi.

Güvenlik ve bunun arkasındaki aktivitelerin önemine işaret eden Kuruöz, şunları kaydetti:

"En önemli değerin 'bilgi' olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Sahip olduğu bilgiyi doğru işleyen bireylerin, toplumların, şirketlerin ve ülkelerin fark yarattığı bir dünyadayız. O nedenle bilgi toplumu olmak da her zamankinden çok daha önemli hale gelmiş durumda. Biz Turkcell olarak ilk sinyalimizi vermeye başladığımız günden beri bilgiye erişimi tüm topluma yaymak için çalışıyor, teknolojimizi bu amaçla kullanıyoruz. 3G'de dünyanın en güçlü altyapısını kurduk ve böylece birer cep bilgisayarı haline gelen akıllı telefonlar kütüphaneye dönüştü. Dileyen herkes dilediği yerden bilgiye ulaşmaya başladı.

Bu sene ise ülke olarak bilgi toplumuna ulaşmada çok önemli adımlardan birisini attık ve 4.5G'ye geçtik. Turkcell olarak dünyanın en güçlü 4,5G altyapısını bu ülkede kurmak için arkadaşlarımız gece gündüz çalıştılar. 1 Nisan’a kadar 800 bin km yol kat ettiler, kimi zaman eksi 30 derecede kurulumlar yaptılar, 3 bin 200 metre yükseğe çıktılar. Tüm bunları planlarken tek amacımız vatandaşlarımızın bilgiye istedikleri an istedikleri cihazdan erişebilmelerini sağlamaktı. Önümüzdeki dönemde de bilgi toplumu olma yolundaki bu çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.‘‘

TBV Başkanı Eczacıbaşı da, Marc Goodman'ın kitabının bir emniyet görevlisi titizliği ve araştırmacı yaklaşımıyla hazırlandığı yorumunda bulunarak, " Biz şu an geleceğin suçlarını ancak fantezi dünyamızı geliştirerek bulabiliyoruz. Goodman'ın kitabında bize gösterdiği, suç dünyasının gideceği yön. İnternet ve teknolojinin hayatımıza girmesiyle iki boyutlu olan suç dünyası üç boyutlu hale geldi." değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 28.05.2016 19:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.