Iğdır'da, özel bir firmada taşeron olarak mayın temizleyen bir grup işçi, 4 aydır maaşlarını alamadıklarını öne sürerek protesto gösterisi yaptı.
Türkiye'nin Ermenistan, Nahçıvan ve İran sınırında, Avrupa Birliği ile Türkiye'nin eş finansman sağladığı, BM Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde yürütülen "Türkiye'nin Doğu Sınırlarında Mayınların Temizlenmesi ve Sınır Denetim Kapasitesini Arttırarak Sosyo-Ekonomik Gelişimin Sağlanması" projesi kapsamında mayın temizleme işi yapan işçiler, Türkiye-Nahçıvan Karayolu'nun Iğdır kesiminde bir araya geldi.
Projenin yüklenicilerinden olan özel bir firmada taşeron olarak çalıştıklarını, Şubat 2015'den itibaren proje çerçevesinde mayın temizlediklerini, ancak 4 aydır maaşlarını alamadıklarını öne süren işçiler, bu durumu protesto etmek amacıyla söz konusu karayolunu trafiğe kapatıp oturma eylemi yaptı.
İşçilerden Muhammet Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, sınırda mayın temizleme çalışması yaptıklarını, ancak 4 aydır maaş alamadıklarını söyledi.
Firma sahiplerinin sorunlarını çözmemesi yüzünden pazartesi gününden itibaren iş bıraktıklarını anlatan Aktaş, "Biz çiçek veya mantar toplamıyoruz, mayın topluyoruz. Bu moralle mayın sahasında çalıştığımızda hata yapabiliriz ve hayatımızdan olabiliriz. Bundan dolayı biz de iş bırakma kararı aldık, maaşlarımız ödenene kadar da çalışmayacağız. Burada 89 aile mağduruz." diye konuştu.
İşçilerden Haşim Abbasoğlu da maaşlarının verilmemesi sebebiyle mağdur olduklarını belirterek, yetkililerinin sorunlarına çözüm bulmasını istedi.
Yaklaşık 1 saat süreyle yolu trafiğe kapatan işçiler, jandarma ekibinin uyarısıyla dağıldı.
Protesto nedeniyle kapanan ve uzun araç kuyruğu oluşan karayolundaki trafik akışı, işçilerin dağılmasıyla normale döndü.