Erkoç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında gazetecilere, asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Asgari ücretin "çalışanın asgari şekilde ihtiyaçlarını gidermek için tespit edilen ücret" olduğunu hatırlatan Erkoç, "Tabi ki işçi kardeşlerimizi için bin 300 lira çok büyük bir para değil, bunu kabullenmek lazım. Türkiye'deki sanayicinin vergi yükü o kadar fazla ki bu vergi yükleri işletmecinin iş dünyasının üzerine yıkılırsa rekabet gücü azalır. Rekabet gücü de azaldığı zaman üretim zayıflar. Burada biz devletimizden, hükümetimizden ciddi destekler bekliyoruz" diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuyla ilgili Çankaya Köşkü'nde düzenlediği toplantıda hem iş verenlerle hem sendikalarla görüştüğünü anımsatan Erkoç, "Orada da bu konu gündeme geldi. Biz diyoruz ki, bin 300 lira olsun ama ilave vergi yükü iş dünyasının üzerinden alınsın. İş dünyasına yansıtılmasın" dedi.
Girdi maliyetlerin yüksek olduğunu kaydeden Erkoç, olaya iki taraflı bakılması gerektiğini belirterek, "İki taraflı baktığımız zaman bin 300 lira işçi kardeşlerimiz için büyük bir meblağ değil ama işveren için ek yüklerin getirilmesi rekabet gücünü de zora sokmuş olacak. Biz asgari ücret bin 300 lira olsun ama işverene maliyeti bin 500 lirayı geçmesin diyoruz" ifadelerini kullandı.
Erkoç, 2023 hedeflerine ulaşılması için ucuz ve kaliteli üretimin zorunlu olduğunu ifade ederek, rekabet gücünün kırılmaması adına ek yüklerin devlet tarafından karşılanmasından yana olduğunu belirtti.