Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgüt evlerinde kaldığı, sohbetlere katıldığı ve örgüt abisi olarak nitelendirilen kişilerin sorumluluğu altında örgüt içerisinde bulunduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen zabıt katibi Yasin Doğan'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına devam edildi.
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Doğan, avukatı Gündüz Güneş ile tanıklar katıldı.
Tanık Y.A. beyanında, 2011'den 2013 sonlarına kadar "adliye grubu" olarak nitelendirilen grubun toplantılarına katıldığını söyleyerek, "Sanık Doğan'ın grubum dışındaki bir grubun sohbetlerine katıldığını duydum. Sonrasında ise sohbetleri aksatıp, artık sohbetlere katılmadığını duymuştum. Ancak benim bizzat sanığın bir toplantıya katıldığını görmüşlüğüm yoktur." dedi.
Tanık A.Y. ise beyanında, sanık Doğan'ı klavye kursunda tanıdığını anlatarak, "Örgüte ait evde kaldığını biliyorum. Bu süre zarfı içerisinde sanık ile ev içerisindeki diğer kişilerin birbirleri ile pek anlaşamadıklarına duyuyordum. Benim bilgim ve görgüm 2013 Eylül ayına kadar olan kısmı kapsamaktadır. Sanığın bu tarih itibariyle örgütten kopup kopmadığına ilişkin kesin bir bilgim yoktur." ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yasin Doğan'ın bu halinin devamına karar vererek eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.
- İddianameden
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, FETÖ/PDY'nin adliye yapılanmasında bulunduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmada sanık Yasin Doğan hakkındaki beyanlar ve teşhis tutanakları ile sanığın örgüt yapılanması içerisinde bulunduğu, örgütle bağlantılı örgüt evlerinde kaldığı, örgüt sohbetlerine katıldığı, örgüt abisi olarak nitelendirilen kişilerin sorumluluğu altında örgüt içerisinde bulunduğu ve örgüt evinde kaldığı süreçte örgüte müzahir yayınlar için örgüt evinde bulunan kişiler ile abonelik ücreti ödediği belirtiliyor.
İddianamede, sanık Doğan hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.