19 Nisan 2016 Salı 18:03
Muş'ta Türt Sanat Müziği Korosu Kuruldu

Muş'ta, kamu kurumlarında çalışan memmurlar ve müzik öğretmenleri tarafından, kentin ilk Türk Sanat ve Halk Müziği Korosu kuruldu.

Kültür Haftası kutlama programı kapsamında kurulan koronun ilk konserine katılan, Muş Valisi Seddar Yavuz, kentde ilk Türk Sanat ve Halk Müziği korosunun kurulmasının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Aşkın, hüznün ve umudun en iyi şiir ve şarkılarla anlatıldığını anımsatan Yavuz, "Kökü itibariyle tasavvuf müziği kaynaklı olan müziğin, bütün gençler tarafından özellikle genç kuşaklara sevdirilmesi fevkalade önemlidir. Şarkı sözlerini dikkatlice dinleyin, bir de şimdi yazılan şarkıların sözlerini bir dinleyin. 5-10 yıl önce yazılmış şarkıları kim hatırlar, çok az kişi hatırlar ama biraz önce seslendirilen 'benzemez kimse sana' diye başlayan şarkı herhalde 100 yıl sonra da bu topraklarda yine söylenmeye devam eder" diye konuştu.

Programa, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, ilde bulunan resmi kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Son Güncelleme: 20.04.2016 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.