Bir diske yüklenerek ameliyathanede bulunan lazere taşınır. Ameliyathanedeki lazer hastanın gözüne özgü olan bu bilgileri değerlendirir ve hastanın gözüne tam da yapılması gereken kadar kesiği tam da yapılması gereken kadar kataraktın yumuşatılmasını sağlar” şeklinde anlattı.
HATA PAYI SIFIRLANIYOR
Kişinin göz haritasını çıkaran dijital navigasyon yöntemi ile hem kişiye özgü müdahalenin mümkün olduğunu hem de hata payının sıfırlandığını dile getiren Dr. Bekir Sıtkı Aslan, “Önceden hastanın gözüne yapılacak kesiklerin yeri cerrah tarafından rastgele belirleniyordu, şimdi bunu bir analiz yaptıktan sonra dijital navigasyon altında tam da olması gereken yere yapıyoruz. Astigmatizma açısından önemli bir artı sağlıyor ve lensi çok daha doğru yere koyma imkanımız var” değerlendirmesinde bulundu.
TEDAVİNİN ÖMRÜNÜ DE UZATIYOR
Dijital navigasyon yöntemi ile katarakt tedavisi ömrünün de uzadığını aktaran Dr. Bekir Sıtkı Aslan, “Endoter hücresi dediğimiz bir hücre var, yılda yüzde 1 oranında kayboluyor. Katarakttan sonra bu kayıp çok daha büyük bir orana çıkabiliyor. İşte bu dijital navigasyon ile endoter kaybını çok az seviyelere indirip katarakt ameliyatının o insan için ömrünü artırma imkanımız artıyor” dedi.