11 Ekim 2013 Cuma 00:00
Hırvatlar oynadı, Türkiye seyretti
A Milli Takımımız, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri play-off ilk maçında Hırvatistan ile karşılaştı. Maç, Hırvatistan 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

 

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Felix Brych,Thorsten Schiffner, Mark Borsch (Almanya Futbol Federasyonu)

Türkiye: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Giray Kaçar, Egemen Korkmaz, Hakan Balta,Sabri Sarıoğlu, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Hamit Altıntop, Arda Turan, Burak Yılmaz

Hırvatistan: Stipe Pletikosa, Josip Simunic, Vedran Corluka, Ivan Rakitic, Luka Modric, Darijo Srna, Gordon Schildenfeld, Tomislav Dujmovic, Mario Mandzukic, Ivica Olic, Domagoj Vida

Goller: Dk. 2 Ivica Olic, Dk. 32 Mario Manduzukic (Hırvatistan)

Sarı Kartlar: Dk. 34 Corluka, Dk. 41 Tomislav Dujmovic (Hırvatistan)

Türkiye ile Hırvatistan arasında oynanan 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turu ilk maçının ilk yarısı konuk ekibin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

2. dakikada konuk ekip öne geçti. Bu dakikada sol kanattan atağa kalkan Corluka, Gökhan Gönül'ü geçtikten sonra ortasını yaptı. Kaleci Volkan'ın çıkardığı topu Ivica Olic tamamladı. 0-1.

13. dakikada Arda'nın pasında sağ çaprazda topla buluşan Hamit Altıntop'un sert vuruşu savunmadan sekti. Ceza alanı içinde oluşan karambolde en son topla bulbuşan Domagoj Vida tehlikeyi uzaklaştırdı.

14. dakikada Ivan Rakitic'in ceza alanı dışından sert şutu az farkla yandan auta çıktı.

32. dakikada Hırvatistan farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Modric'in pasında sağ kanatta topla buluşan Srna ortasını yaptı. Ceza alanı içinde Mario Mandzukic, Gökhan Gönül'e rağmen iyi yükselip kafayı vurdu. Meşin yuvarlak kaleci Volkan'ın yanından ağlarla buluştu. 0-2.

44. dakikada Ivan Rakitic'in pasında sağ çaprazda topla bulbuşan Olic'in vuruşunu kaleci Volkan ayakları ile çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Hırvatistan'ın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.


Türk Telekom Arena'da Hiddink istifa sesleri

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası play-off turu ilk maçında Türkiye ile Hırvatistan arasında oynanan karşılaşma sırasında tribünlerden teknik direktör Guus Hiddink istifa sesleri yükseldi.

A Mili Takım'ın 51. dakika rakibi karşısında 3-0 geriye düştükten sonra tribünlerde Hiddink istifa sesleri çıkmaya başladı. Taraftarlar, ardından antrenör Oğuz Çetin'i de istifaya davet etti.


Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.