Twitter'ın ortak kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, San Francisco tabanlı firmanın kullanıcıların gönderdikleri tweet'lerin uzunluğunun arttırılmayacağını açıkladı.
NBC'nin "Today" şovundaki bir röportajda Dorsey, insanların yazılarının ne kadar uzun olabileceğini belirten 140 karakter limitinin, söylentilere rağmen sabit kalacağını söyledi.
Bu açıklama, Twitter'ın limiti 10.000 karaktere (yaklaşık 2000 kelime) çıkartacağına yönelik söylentileri ortadan kaldırmış oluyor.
Ocak ayında Dorsey, Twitter'da yeni bir akım olan, karakter limitini aşmak için yazıların ekran görüntülerinin paylaşılması hareketine cevap olarak, bir yazının resminin "gerçekten yazı olsaydı" ne olacağını sorduğu bir tweet yayınlamıştı ve bu da söylentileri güçlendirmişti.
Değişim söylentileri, kendilerini daha fazla kelime ile ifade etmek isteyen kullanıcıları oldukça heyecanlandırmıştı ve hatta bazı kullanıcılar, kendi başlarını bu konu hakkında hareket etmeye başlamışlardı. Tweet'lere eklenen fotoğrafların yanı sıra insanlar, "tweet fırtınası" olarak adlandırılan bir yöntem ile belirli bir fikri anlatmak için seri tweet'ler yayınlıyordu.
Tabii ki Silikon Vadisi yöneticilerinin, ısrarla bir şeyi yapmayacağını söyledikten sonra geri dönerek, yapmayacaklarını söyledikleri bu şeyi gerçeğe dönüştürmeye yönelik uzun bir geçmişleri bulunmakta.
Belki de Apple, bu taktiği en fazla kullanan kişilerden biri olabilir. Jobs, küçük tabletlere, büyük telefonlara ve ekran kalemlerine karşı konuşmalar verdikten sonra, Apple bu ürünlerin tamamını sunmuş durumda.
Twitter'ın benzer bir yol izleyip izlemeyeceği ise belli değil. Firma, insanların fikirlerini yayınlamaları için daha iyi yollar bulabilir veya hizmet üzerindeki uzun mesajları kontrol etmek için farklı bir yöntem geliştirebilir.