Erzurum'da, özel bir akademide çocukların şiddet eğiliminden uzaklaşmaları ve çevresiyle daha uyumlu iletişim kurabilmeleri amacıyla sosyal sorumluluk projesi olarak başlatılan ritm terapi eğitimlerinden olumlu sonuçlar alındı.
Akademide 6 yaş ve üzeri çocuklara vurmalı enstrümanlarla verilen ritm eğitiminin, çocukların daha sakin ve başarılı bir hayat sürmesini sağladığı bildirildi.
Akademinin kurucusu Adalet Ömeroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların gelişimine çeşitli eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla kurulan akademilerinde, sosyal sorumluluk projesi olarak çocukların şiddet eğiliminden uzaklaşmaları ve sağlıklı sosyal iletişim kurabilmelerine yönelik ritm terapi eğitimleri verdiklerini belirtti.
Uzman eğitmenler tarafından vurmalı enstrümanlarla verilen ritm terapinin, çocukların enerjilerini boşaltmalarını sağlamanın yanı sıra çevresine uyumu, birlikte hareket etmeyi öğrettiğini ifade eden Ömeroğlu, şunları söyledi:
"Şiddete meyilli olan çocuklar etraflarında ne buluyorsa vuruyor ya da çeşitli maddeler kullanıyor. Perküsyon, çocuklardaki içsel güdülerini ortaya çıkarıp sakin bir hayat sürmelerini sağlayarak bu yapıyı değiştiriyor. Çocuklar, vurmalı çalgılarla içlerindeki enerjiyi boşaltarak aileleri ile iletişimlerde ve derslerinde olumlu sonuçlar alıyor. Çocukların okullarındaki bu başarısını öğretmenleri de gözlemliyor. Sinirli ve kendine hakim olamayan çocuklar buradan çıktıktan sonra ailelerine ve öğretmenlerine saygılı birey olarak hayatlarına devam ediyor."
Aynı zamanda işitme engelli öğrencilere öğretmenlik yapan perküsyon eğitmeni Ersin Yamanlı da ritmin zaman içinde çocuklarda koordinasyonu sağladığını ve birbirlerine saygı duymayı öğrettiğini belirtti.
- "Sosyal ve okul hayatım düzeldi"
Akademide 3 ay önce eğitim almaya başlayan çocuklardan Muhammet Berkay Pasinli, daha önce dikkat ve odak noktası eksikliği nedeniyle negatif biri olduğunu ve ailesiyle anlaşamadığını söyledi.
Vurmalı enstrümanlarla ritm eğitimi almaya başladıktan sonra ailesine ve çevresine karşı tutumunun, onlarla konuşma şeklinin değiştiğini, derslerinde ve sosyal hayatında olumlu sonuçlar aldığını ifade eden Pasinli, şöyle konuştu:
"Eskiden ders çalışırken dışarıdan bir ses gelse dikkatim bozulur ve oraya bakmak isterdim. Bu eğitim sayesinde hareketlerim yavaşladı ve konuşmalarım düzeldi. Kompozisyon yazamazdım, şimdi yazıyorum ve 100 puan alıyorum. Bu eğitimin derslerime büyük katkısı oldu. Top oynadığım zaman hemen düşünebiliyorum. Top gelmeden ne yapacağımı tahmin edip ona göre oynuyorum. Hayatımın birçok yerinde etkili olamazdım ama şimdi çok etkiliyim. Hocalarım da bunun bendeki etkisini gördü."