04 Mayıs 2016 Çarşamba 13:38
Khb Genel Sekreteri Erdoğan, Gazetecilerle Buluştu

Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazıl Erdoğan, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde basın toplantısı düzenleyen KHB Genel Sekreteri Edoğan, yaptıkları 4 aylık çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı.

Genel Sekreter Erdoğan, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) hakkında duyarlılığın arttırılması için sağlık çalışanlarını ve vatandaşları bilgilendirdiklerini söyledi.

Bu tür konuların toplum sağlığı açısından önemli olduğunu anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bakanlık nezdinde bütün sağlık çalışanların bu konuda eğitim alması zorunlu. Bu anlamda eğitimler devam ediyor. Geçen yıl Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığından hayatını kaybeden hastamız olmadı. Bu hastalığın Türkiye genelinde düşük olan ölüm oranı, bağışıklığın artmasıyla daha da geriye çekilecektir. Ayrıca, bu eğitimleri daha sık tekrarlayarak devam ettireceğiz. Öte yandan, kent merkezine bağlı ilçelere ziyaretlerimiz devam ediyor. Doğurganlığı yüksek olan Karaçoban'da doğum uzmanımız yok. Ancak, oradaki aile hekimlerimiz ve eğitimli personellerimiz bir nebzede olsa bu açığı kapatıyor. Pek çok noktada eksiklerimiz var, bunların farkındayız."

Uzak olan bazı ilçelerde sağlık hizmetlerinin iyi durumda olduğunu dile getiren Erdoğan, Hınıs ilçesinde 12 uzman hekimin görev yaptığını belirtti.

Eski yıllara oranla bakıldığında ilçedeki bu hizmetin iyi noktada olduğunu ifade eden Genel Sekreter Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ama neredeyse bir küçük ilde olan sağlık hizmetini Hınıs'ta veriyoruz. Ayrıca, Erzurum bölgesinde fizik tedavi hastası çok fazla. Fizik tedavi hastaları için sunacağımız imkan sadece ek binamızda var. Ancak, burada hastalara güzel imkanlar sunuluyor. Fizik tedavi hastalarına belini nasıl kullanacağını göstermek son derece önemli. Bu basit algılanabilir. Ama fizik tedavide doğru egzersiz, ilaçlardan daha etkili bir tedavidir. Hastaların bilinçlendirilmesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Hastanelerimizdeki acil servislerde yeni bir sistem kuruyoruz. Artık acile bir hasta geldiği zaman deneyimli bir ATT ilk olarak hastanın tansiyonunu ve genel olarak şikayetlerini dinleyip rapor ettikten sonra acil servis doktoruna yönlendirecek. Bu önemli bir konu. Şuan Palandöken Devlet Hastanesi'nde bir yönüyle bu konu uygulanıyor."

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ozan Kuduban ise, yeşil, kırmızı ve sarı alan olarak bölümlendirilen acil servisi basın mensuplarına göstererek, hastaneye yeni alınan teknolojik cihazları tanıttı.

Son Güncelleme: 04.05.2016 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.